Alla inlägg under januari 2009

Av Skidgymnasiet - 30 januari 2009 19:22

Hallå!

Då var det äntligen helg och jag befinner mig nästan så långt norrut i Sverige som man kan komma, nämligen i Kiruna. Jag har tänkt tillbringa helgen här tillsammans med min släkt, som jag inte träffar allt för ofta. Så det känns riktigt härligt faktiskt att vara här nu och bli uppassad av min mormor och morfar dygnet runt, man slipper laga mat, slipper disken och allt som måste göras när man bor själv.

Jag har även varit ute på en löptur här i Kiruna idag, och mot förvånan så hittade jag faktiskt rätt bra och sprang inte vilse bland gatorna här ;D Det var riktigt härligt att få vara ute och träna idag, träden hängde täckta med snö över vägkanterna och vädret var perfekt, runt 8 minusgrader, den ypperliga temperaturen när det gäller träning.  Däremot så har jag inte så stor koll på inehållet av träninspasset på skid idag, eftersom jag befann mig på tåget på väg mot Kiruna under tiden de andra tränade. Men jag har iaf hört ryktas om att det skulle vara ett distanspass med valfri teknik och jag kan tänka mig att det blev ett riktigt härligt pass!


Men nu ska jag gå och överlämna datorn till min kusin som sitter här och desperat väntar på att äntligen få tillbaka sin dator!:)

Ha en härlig fredag kväll, så hörs vi!

/Emma


Av Skidgymnasiet - 28 januari 2009 15:40

Det har varit en ovanligt slapp onsdag idag, som i vanliga fall brukar vara fullproppad med lektioner från morgonen ända till eftermiddagen för åk ett och två. Men dagen började faktiskt med sovmorgon till kvart i tolv, eftersom att vi endast har eget arbete på svenskalektionerna under denna vecka. Kan medge att det faktiskt var riktigt skönt och välbehövligt att få sova ut på morgonen såhär mitt i veckan! :)

Våran spanskalärare var även sjuk idag, så lektionenerna slutade en och en halv tidigare än vad de vanligtvis brukar göra, riktigt skönt!


Under en period bestående av tre veckor, så har vi nu lagt extra fokus på teknik här på skidgymnasiumet. Och under denna vecka så är det den klassiska tekniken som det ligger betoning på. Så treorna och fyrorna som har haft heldagsträning idag har kört dubbla pass bestående av mycket tekniska inslag och även filmning, detsamma gällde för åk ett och två under gårdagen. För mig som inte får träna så mycket under denna period så passar det ju perfekt att koncentrera sig mycket på teknik och sådanna saker som jag kan träna iaf! Och teknik kan man ju aldrig köra för mycket av, ingen är fullärd och alla har iaf någon detalj som går att förbättras! :)


Det blir spännande å se vad kvällen bjuder på, men någonting trevligt blir det iaf tillsammans med Emma och Maria! :)

Här kommer lite bilder från en vanlig skoldag i Gve! 

/Emma

Av Skidgymnasiet - 26 januari 2009 20:12

Hej! :)

Då har ännu en måndag passerat. Denna dag har sett ut som de flesta måndagar vanligvist brukar göra, innehållande av träning på förmiddagen och lektioner på eftermiddagen.

Nu har jag även äntligen fått reda på orsaken till min ständiga halsonta och hosta, så det blir en pencelinkur för mig nu under några dagar. Men jag  får hoppas på att tiden går snabbt nu så att jag får börja träna snart igen! :) Men tiden brukar ju vanligtvis rulla på snabbare än vad man tror, så det borde ju inte vara någon skillnad nu!


Under helgen som har gått har även många befunnit sig i pitetrakterna på  tävlingar, och många har även åkt riktigt snabbt! :) 


Idag har även Kalven lyckats med någonting riktigt skickligt, som vanligt!

Jag, Emma W och Maria hade fixat ett paket till Linda, hon har ju nämligen fyllt arton år i helgen(Grattis Linda!;) Vi lämnade iaf vårat rosa paket på en hylla i skidkorridoren för att sedan kunna ge det till henne när vi avslutat våra lektioner. Men när vi väl var klara för dagen och skulle ge Linda hennes vacrka paket så var det borta! Tydligen hade Kalven också ett paket som han skulle hämta i skidkorridoren idag, och han tog väl förgivet att det rosa paketet var det som han skulle ta. ;) Men när de öppnade såg de att innehållet var mer passande för Linda, så vi fick slutligen tillbaka vårat paket och tillslut så blev det även överlämnat till Linda ändå! ;D 


Men nu ska jag gå och försöka göra någonting vettigt! :)

Ha det bra , vi hörs! / Emma Sjölander


Av Skidgymnasiet - 22 januari 2009 19:42

Allt du behöver göra för att bevara hälsan är att äta sånt du inte tycker om, dricka sånt du inte tycker om och göra sånt du inte tycker om.


Mark Twain (klok man)



Av Skidgymnasiet - 21 januari 2009 15:57

Tills vi äntligen får se Let's dance igen!


Hasse Aro är en riktig kung på dansgolvet, men stor favoriten enligt mig är så klart Carl Jan Granqvist! Ingen kan dansa rumba som honom. När han svänger på sina höfter kan man inte sitta still! Han är en insperationskälla för många av oss tror jag minsann.


Till nästa säsong skulle jag hemskt gärna vilja se allas vår folkkäre Ernst Kirchsteiger. Han om någon får en liten humla att brumma inuti ens bröst, tänk gott folk att se honom genomföra en Quickstep barfota på en grön blomsteräng, se hur han pillar med tårna i det tjocka sommartäcket. Se honom genom Tv-rutan.. Då känns det nästan som att rutan ger ett skönt intryck mellan insidan och utsidan, som om de vill varandra något. Färgen i hans ansikte är som en mogen äldre kvinna som klarar sig på egen hand. Han är så fantastisk! Hjärta, hjärna. I nån skön förening där.



Av Skidgymnasiet - 20 januari 2009 22:44

Jag missade mimddagen idag, så nu först blev det mat. Eller mat och mat... Grillkorv från Statoil. Fast man ska ju inte klaga, så här såg det ut när en skidåkare kom hem från Norge.


/Elin



Av Skidgymnasiet - 19 januari 2009 12:52

Goddag alla bloggläsare :)

Nu på förmiddagen ryktas det att skidgymnasium eleverna har åkt skidor, men man ska inte tro på sånt man inte har sett med egna ögon. Själv så spenderar man dagen hemma för att man har lyckats bli förkyld och få ögoninflamation. Det hade kanske inte varit så poppis att smitta ner alla andra. De flesta var och tävlade i Lule eller i Boden. Kan mycket väl tänkas att det bara var jag som inte tävlade. På träningsplaneringen den här veckan så kan man nästan ana att tanken var att vi ska få fantastiskt bra teknik i den fria stilen. Men det är förståss bara mina egna spekulationer..


Vet någon vad man kan göra åt nackspärr? Någon hemlig huskur kanske?

Jag har drabbats av nackspärr inatt och jag har precis suttit och googlat på olika sätt att bli av med just nackspärr, men först lite fakta!


Nackspärr, akut torticollis, är en plötslig smärta i nacken med stelhet, så att man endast med svårighet kan röra nacken. Oftast är smärtan svårare åt det ena hållet. Då kan det göra riktigt ont att röra nacken. Begreppet är inte synonymt med spasmodisk torticollis, även kallat cervikal dystoni. Stelhet i nacken hos barn utan dyston genes brukar benämnas torticollis congenita (kongenital muskulär torticollis) eller pseudotorticollis. Nackspärr uppträder oftast vid en häftig huvudrörelse eller vid en obekväm sovställning.

Värken går oftast över av sig själv. För att lindra värken kan träning och värme vara bra. Även att sitta och stå i rätt ställning är viktigt.


Detta kan linda smärtan:

 1. värme

2. motion

3. se över arbets och sovställning

4. träna upp nackmusklerna

5. avspänning

6. värktabletter

7. ev. användande av halskrage

 8. amputera


 /Elin


 PS. Angående bilden så kan jag avslöja att det inte är så att jag har konverterat till den muslimska läran utom att fallet egentligen är så att jag har en Mor som tvingade på mig denna ytterst tvivelaktiga utstyrsel när jag var på väg ut för min joggingtur. Väl ute på den snöiga vägen mötte jag några skotrar. De tyckte nog att det såg lustigt ut, men tror ni att jag brydde mig om det? Inte ett skvatt! Man måste göra, vad man måste göra.



Av Skidgymnasiet - 16 januari 2009 21:46

Då var den första skolveckan efter lovet redan förbi. Idag var det mildare väder och vi drog upp på dundret för att köra ett kortare distanspass med impulser. Uppe på dundret möttes vi av spår som blåst igen och mycket seg drivsnö. Men det var bara att bita ihop och köra för så kan det ju vara på tävling också!

 

I helgen är det tävlingar i Luleå på lördag (distans) och på söndag i Boden (sprint) där dom flesta ska tävla under någon av dagarna, lycka till allihopa! Nu ska jag bänka mig i tv soffan och se på WC tävlingarna från Kanada

 

//Niska

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards