Alla inlägg under april 2008

Av Skidgymnasiet - 13 april 2008 19:29

Idag är det söndag, (vilket jag tror att alla vet) och jag och Emma har varit på dundret och åkt slalom. Det var roligt och vi var verkligen riktiga talanger på det, så akta er alla alpinister när vi ska tävla mot er om nån vecka ;)


På ett tag ska vi fara och åka pulka och så på tippsta, vi måste bara vänta på att våra sega vänner ska bli klara. Linda pluggar, Isak vallar och Per åker tåg. så, det tar nog ett tag innan vi kommer ut. men men, ska inte klaga!


Sitter just nu hos emma, och nu ska vi äta bullar, så måste faktiskt gå! lägger in lite bilder från våran slalomtur senare, och kanske lite bilder från pulkåkningen också (om det nu blir nån)


Ha det!

/ew

Av Skidgymnasiet - 12 april 2008 18:09

Usch, bloggtorkan har inte lagt sig ännu, men jag måste ju skriva ett inlägg ändå. Idag har jag bara tagit det lugnt, tränat litegrann och varit på stan en runda! Det var rätt mysigt!


Imorn ska jag och Emma S fara på Dundret och åka slalom hade vi tänkt, vi har  inte hunnit med det förän nu, så det ska också bli skoj. Hoppas det blir sol också, för då är det ju extra mysigt. Efter det hade vi tänkt fara och åka sopsäck/madrass och leka lite i snön, var faktiskt väldigt länge sedan jag gjorde det. Så Linda och Klas och co, ni följer väl med? :) Bra, jag tänkte väl det!


Nu ska jag gå och äta middag, och sedan får vi se vad kvällen bjuder på! Ha det så bra!

/ew

Av Skidgymnasiet - 10 april 2008 22:02

 God kväll!

Då var den här dagen nästan över, synd det för det har verkligen varit en härlig dag. Solen har varit framme hela dagen och det har inte varit allt för kallt :) Det var ju som sagt meningen att vi skulle åka skridskor idag, men så blev inte fallet. Isarna var tyldigen inte så bra, så tränarna kom fram till att det inte var värt att åka då. så istället blev det ett pass med löpning/styrka. Jag, Emma och Linda körde knästyrka, och jag kan lova att jag kommer ha ont i benen imorgon efter det, det tog verkligen!


Imorn är det sista skoldagen för denna veckan och sedan, veckan efter bär det av till Saltoluokta för oss, vi är där mellan tisdag och onsdag, ska bli roligt, och det är ju verkligen ett stort plus ifall solen väljer att komma den också!


Har inte så mycket att berätta faktiskt, lider av en släng av bloggtorka men får väl hoppas att inspirationen kommer tillbaka innan det är nästa persons tur att skriva, och vi får väl se vem det blir?! :)


Nu ska i alla fall jag gå och äta något (är konstant hungrig typ) och sedan jag ska gå och sova! Dröm sött, vi hörs :)

/ew

Av Skidgymnasiet - 9 april 2008 09:39

Hej! :)

Just nu sitter jag i skolan nere på skid och väntar på att fysiken ska börja, vilket den gör om 15 minuter. Vi har egentligen sovmorgon tills den börjar på onsdagar, men idag var vi tvugna att komma hit kl 8 för att ha en extra lektion i kemi för att vi missat rätt mycket när vi har varit borta på JSM osv.


3-4:orna (de som ännu inte åkt ner till Bruks) for just ut för att träna, de ska köra samma pass som vi körde igår! Imorgon ska vi spela rinkbandy på träningen och det ser jag fram emot jättemycket, kul som tusan att åka lite skridskor alltså, får bara hoppas att det inte blir som Bambi på hal is, eftersom att jag inte har åkt på jättelänge. Men antar att det är som att cykla, har man en gång lärt sig det så kan man det alltid.


Kom på att jag glömde att nämna en sak igår när jag skrev. När man far från skolan och ska åka skidor så börjar spåret med en nerförsbacke under en tunnel, där man inte alltid ser så bra. Så igår när vi gick mot spåret så såg vi en massa dagisbarn som var och åkte skidor, jättegulligt var det, fast det hör inte till saken. Utan det var så här att då kom vi på att vi måste akta lite så att vi inte kör över dem. Fast den tanken glömde vi tydligen bort lika fort som vi fick det, så vi bara rejsade på ner för backen, och SMACK! Linda hann inte bromsa och körde rätt över ett av barnens skidor, som blev rädd och förskräckt stod och kollade om skidorna blivit skadade. Det var ju en bra början på passet!


men nu börjar fysiken, så måste kila! ha det bra :)

/ew

Av Skidgymnasiet - 8 april 2008 22:25

Då har ännu en dag av denna skolvecka passerat, och vi har haft fullt upp idag. Fortfarande ingen sol ute, men träningen idag var ändå mysig! Vi åkte efter ett skidspår i skogen som Håkan hade dragit till oss. Efter det hade vi teori och fick göra gamla övningsprov som träning in för det stora provet som kommer vecka 17. Vi drog även igång med näringslära idag (Klas ville hälsa att han inte tyckte om det), det verkar ändå vara rätt intressant tycker jag.


Imorn är det skola hela dagen som gäller, segt säger jag bara, men sånt måste man ju också ta tag i.


Måste bara ta och nämna att några av oss körde en liten glidtävling idag under passet, och ni kan ju aldrig gissa vem som vann?! Jo, det var nämligen jag, och det är ju ganska förståeligt att jag slog Isak, Per, Emma och några andra med tanke på att jag är rätt lång och stor ;) Det får bli ytterligare en merit att lägga i listan!


Nu ska jag ta och sova, så att jag orkar upp imorgon, för jag börjar klockan åtta.


God natt!

/ew

Av Skidgymnasiet - 7 april 2008 21:22

Linda har just kilat hem härifrån, vi har suttit och pluggat matte i ungefär två timmar. Det var inte roligt kan jag ju ta och tala om, men det var verkligen välbehövligt! Vi har matteprov imorgon och ja, vi ligger lite efter planeringen, så nu har det varit att psykplugga mot slutet och repetera en massa, som man inte ens kommer ihåg att man har gjort. Men det löser sig nog, det gör det alltid!


Dagen har varit rätt lång, som den alltid är för oss på måndagar och då är man inte pigg på att fortsätta plugga inte! Imorn är det tisdag, (vilket alla säkert vet, om man nu inte är helt dagvild) , och det betyder heldagsträning för 1-2orna. Morgonen börjar med ett A1 pass och sedan avslutar vi dagen med teori och styrka! Det ser jag fram emot, eftersom jag tänker, kommer och ska vara med på träningen imorgon!


nu orkar jag inte uppdatera mer här för jag har ändå inget att säga! Sov gott och dröm sött, det ska då i alla fall jag! :)


/ew


Av Skidgymnasiet - 7 april 2008 09:04

Då var det måndag igen, och nu är det dags för nästa Emma att ta över och skriva i bloggen, och det är nämligen jag, Emma Wennebjörk! Andra Emma gjorde ett jätte bra jobb med bloggen förra veckan, så det är faktiskt med lite prestationsångest som jag skriver mitt första inlägg.


Just nu sitter jag hemma i min varma sköna säng och försöker att komma på något vettigt att skriva, medan alla andra skidisar antingen sitter i en buss påväg ner till Bruksvallarna (lycka till där allihopa!) eller är ute i spåret och dreglar, snorar och har sig. Det var meningen att jag också skulle vara ute och göra det sistnämnda, men så blev det ju bevisligen inte för mig eftersom att jag har ont i halsen... Egentligen är jag inte så jätte avundsjuk på de andra, för vädret hade ju kunnat vara bättre såhär en april dag. Det snöar lite smått ute och solen verkar inte ge några som helst tecken på att visa sig idag. Men, trots det hade det ju varit skönt att få röra på sig lite. Nä, jag är faktiskt less på att vara sjuk nu, så jag har bestämt mig för att imorgon ska jag vara frisk, jag ska bara vara det!


I veckan kommer det nog inte att hända allt för mycket på skidgymnasiet, det kommer nog att vara färre elever än annars eftersom många av de äldre (3-4:orna) far till Bruksvallarna för att köra sista tävlingen för säsongen! Vi lite yngre avslutade våran säsong nu i helgen i Kiruna och vissa gjorde det redan förra helgen i Orsa. Nu får vi bara hålla tummarna för att solen skiner så att vi kan fara ut och glassa i solen på långa mysiga A1 pass och bara känna hur härligt det är att få kavla upp ärmarna och få lite färg på kinderna, och kanske till och med en och annan mössrand.


Nu ska jag ta och göra bort lite skoljobb medan jag väntar på att Emma och Linda ska träna färdigt (kan tänka mig att de saknar mig där ute i spåret ;)) så att jag kan gå och äta med dem innan våran låånga jobbiga skoldag drar igång på riktigt! Ha det bra, och ät mycket vitaminer så ni inte blir sjuk, för just nu verkar det som att alla är det, i alla fall nästan alla!  Förresten, bjuder på några bilder här nedanför, bla en på Linda från vårat mysiga pass i torsdags, det enda som saknades då var solen, annars hade det varit perfekt.


/ew

Av Skidgymnasiet - 6 april 2008 21:17

Då var man tillbaka i Gällivare igen. :) Har tillbringat helgen hos släkten i Kiruna. Det var riktigt skönt att slippa all disk, tvätt osv, utan istället bara kunna ta det lugnt. På fredagskvällen for jag till Folkhögskolan och besökte piteåborna. Vi spelade bla bordpingis, och när vi upptäckte vilken enorm talang man hade för pingis, började man nästan fundera på att byta sport ;) haha eller så inte, man insåg nog rättare sagt att det nog är bäst att fortsätta hålla sig till längdskidor. :)

Jag har även varit ute och tränat lite i det härliga vädret, snöstorm och opistade spår, kan det bli nå bättre?! Men genomförde mina pass iaf och kollade lite på tävlingarna under helgen. Kan berätta att Linda vann, Fanny kom tvåa och Josefine trea. Även Jennie vann D 19-20.


Men nu ska jag kolla lite buss och tågtider, eftersom att jag och Emma Wennebjörk ska fara till Sollefteå och hälsa på där :) Det ska bli trevligt !

Imorgon är det måndag och ny vecka, dvs ny bloggare!

Ha det så bra! /Emma

Lite blider från Kiruna.

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7 8 9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards